16 kan bli eldsjäl i Hofors

Mona Fängström och Anita Drugge är två av dem som kan bli Årets eldsjäl i Hofors kommun. Foto Linda Jonsson
Textstorlek:

Fjolårets satsning på en idrottsgala i Hofors blev en succé och den 9 februari är det dags för uppföljningen. Då hålls årets gala med underhållning och prisutdelningar som uppmärksammar utövare och ledare i hela kommunen. Bland annat presenteras Årets eldsjäl.

Det är Entré Hofors och Hofors kommun som instiftat priset som ska gå till en person som gjort något bra för Hofors kommun. Personen har ”genom stort ideellt engagemang, kunnighet och egen uppoffring, på ett positivt och betydande sätt, bidragit till att utveckla Hofors kommun som plats att leva och verka i”.

Nu är nomineringsperioden över och allmänheten har lämnat in 17 nomineringar fördelat på sexton kandidater. De nominerade kommer både från idrotts- och kulturområdet och de verkar både i föreningslivet och enskilt.

–  Det är enormt glädjande att så många blivit nominerade och att de flesta av de motiveringar vi tagit emot är så utförligt och fint skrivna. För oss är det här ett tydligt bevis på hur många engagerade och driftiga människor som finns i vår kommun och hur många som uppskattar det som dessa personer gör, säger Eva Kjellsson som arbetar på Entré Hofors.

Nu tar juryarbetet vid. Entré Hofors styrelse, som består av representanter för offentlig, privat och ideell sektor, utser vinnaren som presenteras på Idrottsgalan.

De kan bli Årets eldsjäl i Hofors

Claes Gustavsson

Anders Svensson

Jan Eklund

Stefan Åkerberg

Anita Drugge och Ulf Öman

Kent Andersson

Sten Hodin

Mona Fängström

Mats Björklund

Peter Hillbom

Emil Bergkvist

Pia Möller Andersen

Anna Lööf

Susanna Magnusson

Birgitta Osmund Eriksson