fredag med… jul

Textstorlek:

God jul och gott nytt år! Här kommer en extra tjock Gästriklands Tidning. Nästa nummer utkommer först den 2 januari, så förhoppningsvis ska veckans läsning räcka över helgerna.

Juligheter hittar du bland annat på sidorna 10-11, där ölbryggarna i Jädraås berättar om hur tre sorters julöl blir till. Och tomtenissarna trippar på sidan 14, i miniatyrformat och av glas.

På sidan 12 finns sista delen i vår stickade adventskalender. Mönstret räcker fram till 23 december, så att värmaren går att svepa kring axlarna på julafton. Det vore hemskt kul om du som stickat mejlade en bild på dig och ditt alster till oss:
gastriklandstidning@sveagruppen.se är adressen.

Själv tar jag julledigt med en klump i magen, efter att ha fått ta del av historien på sidan 5. I dagens arbetsliv gäller det verkligen att se om sitt hus och ha järnkoll på papper och regler. Annars kan det bli riktigt rörigt.

När julmyset har passerat är det dags at komma i feststämning till nyår. Inspiration finns på sidan 15. Där hälsar vi på Vallgården i Årsunda vid deras egen Nobelfest. Den firades med pompa, ståt och avec – på Nobeldagen, förstås.

 

Ha nu riktigt härliga helger!