fredag med… …lut

Textstorlek:

 

Snart är det dags att lägga fisken i lut, för att den ska bli färdig till jul. Den som följer traditionerna kör igång på Annadagen, alltså på tisdag den 9 december. Men det kan vara bra att börja med processen lite i förväg. På sidan 16 kan du läsa om lutfisken.

Det lutar åt mer avverkning nästa år.  Ungefär hälften av landets små skogsägare tror på en god framtid med bättre betalt. Enligt Jan Rzepka i Jäderfors är det sistnämnda på tiden – läs mer på sidan 7.

Om du har på lut att hålla sällskapsspelturnering, kan sidorna 10-11 vara till hjälp. Där testar vi massor av säsongens spelnyheter. Barnen på fritids i Österfärnebo hjälper till med att ta fram spännande, roliga och lite läskiga favoriter. På vår hemsida gastiklandstidning.se finns ännu fler speltest.

Bensinmackarna på landsbygden har ordentligt motlut. Nu läggs den bemannade OKQ8-stationen Storvik ned. Pumparna blir kvar, men när butiken höll öppet för utförsäljning var det tydligt att macken har varit betydligt mer än ett tankställe.  På sidan 6 kan du läsa om det.

För att en halmbock inte ska luta krävs riktigt många snören. Det vet Britta Andersson i Sätra, som är en hejare på att slöjda i halm. I helgen kan du träffa henne på Länsmuseets julmarknad, men redan nu kan du slå upp sidan 8 och ta del av Brittas kunskaper.

 

Trevlig helg!