Sparkades när barnet blev sjukt

Erik jobbade oftast själv på caféet. Foto: Arkiv
Textstorlek:

I april började Erik jobba på ett café i Valbo. Det låg bra i tiden, med två barn och nästa på väg. Men det blev snart rörigt.

I maj kom den nya bebisen och Erik var hemma i tio dagar. Men den tillfälliga föräldrapenningen kom inte in på kontot. Efter tre månader ringde han till Försäkringskassan.

– De sa att de inte hade bevis för att jag jobbade där. Vi skrev ett avtal när jag började, men det hade tydligen försvunnit.

Erik hade en anställning med lönebidrag genom SIUS, som ger stöd till arbetssökande med funktionsnedsättning. Han hade inte fått några lönespecifikationer och ingen kopia på anställningsavtalet. Han fick leta andra sätt att bevisa sin anställning.

– Jag skulle verkligen ha tagit en kopia på avtalet, det har jag förstått nu.

Det hela löste sig när Erik kunde visa upp ett bankutdrag med en löneutbetalning. Men problemen fortsatte, berättar han.

– Jag fick inte ut lönen på rätt datum och var tvungen att tjata om den i någon vecka varje gång.

Enligt arbetsgivaren har lönen betalats ut på rätt datum, utan undantag.

– Jag har haft företag i många år och har aldrig fått några klagomål från mina anställda.

Erik tycker att det låter konstigt.

– Vi har haft flera möten om det, chefen, jag och Arbetsförmedlingen. Till slut sa Arbetsförmedlingen att lön den 25:e betyder att jag ska ha pengarna innan den sista i månaden.

Arbetsförmedlingen anser att man ska vända sig till facket angående försenad lön, och vill inte kommentera enskilda fall.

– Förmodligen var det strulet med lönen, det var väldigt stressigt, som ledde till att jag fick magsår, säger Erik.

För en dryg månad sedan blev Erik sjukskriven av läkare. När han började jobba kom magsåret tillbaka. Samtidigt blev bebisen, nu ett halvår gammal, sjuk och måste åka in på sjukhus.

Erik stannade hemma och tog hand om de äldre barnen, tills bebisen kom hem.

– Då ringde jag och sa att jag skulle jobba nästa dag, men på natten fick bebisen 39,7 graders feber och måste in på sjukhus igen. När jag ringde till chefen sa han att alla andra var sjuka så jag måste jobba, men jag kunde ju inte det. Han sa: då ger jag dig sparken.

Eriks arbetsgivare menar att sjukdomen inte var anledningen till uppsägningen.

– Nej, det har en annan bakgrund. Dessutom är det en provanställning som skulle gå ut i april. En sådan kan ta slut tidigare, säger han.

Senare ringer arbetsgivaren upp igen.

– Jag har kollat i redovisning och administration. Det finns ingen uppsägning inom företaget. Den anställde går på pappaledighet den 1 januari och ett år framåt. Hans tidsbundna anställning går ut i april, säger arbetsgivaren.

Enligt arbetsgivaren själv har han aldrig sagt att Erik får sparken.

– Nej, det har jag inte. Det är inte så man gör. Om jag skulle säga till dig att du får sparken, så är det ingen som köper det. Uppsägningar tar man skriftligt.

En muntlig uppsägning är arbetsrättsligt lika giltigt som en skriftlig. Men utan skriftligt besked ska den anställde få fortsätta jobba.

– Nu är jag plötsligt inte uppsagd, så jag frågade om jag skulle få fortsätta till april om det inte var för pappaledigheten. Nej det skulle jag inte få. Då har jag väl fått sparken, säger Erik.

Han har på egen hand kontaktat jurister för att reda ut det som hänt.

– Det måste man göra om man inte är med i facket, och bekosta det själv. Som tur är har jag bekanta som kan det här och  hjälper mig.

Erik, som vill berätta om det han varit med om för att andra inte ska råka ut för samma sak, är besviken.

– Chefen säger att det finns andra anledningar, men jag vet ju hur det gick till och vad han sa. Som jag ser det har jag fått sluta på helt fel grunder.

 

 

Läs artikeln om: Arbetsförmedlingens kommentar

 

Fotnot: Erik heter egentligen något annat.