Fredag med… mat

Textstorlek:
Annons:

Hallåj, nu blir det äta av! Men oroa dig inte, du som jobbar på nyårslöftet. Vi snackar hälsosam spis den här veckan.

På sidan 6 berättar vi om hur Söderskolans matsal fått restaurangkänsla. Där, liksom i Sandvikens andra skolor, vill man att eleverna ska få en trevlig lunch där man vill sitta länge och umgås.

Och på sidan 7 handlar det om nya regler för märkning av mat. Det ska bli mer lättläst och tydligare för konsumenter. Men matproducenterna är lite oroliga – fe har svårt att tolka reglerna som redan trätt i kraft.

Och apropå kraft har LRF avslutat sin Energilots. Genom kurser och information har många lantbrukare fått hjälp att modernisera sin energianvändning. Hur de gjorde läser du på sidan 9.

För den som vill äta hälsosamt är det gröt som gäller, i alla fall om man får tro en forskningsrapport från det amerikanska universitetet Harvard. På sista sidan finns tips på hur du hottar fullkornsfrukosten.

Frukostbordet kan förstås piffas upp på andra sätt, till exempel med en riktigt fin smörtina.

Sådana är Ralf Sikström en hejare på att göra, liksom andra sorters laggkärl. På sidan 12 berättar han om det.

Smarrig helg!

Annons: