Samarbete med fokus på ungdomsarbetslöshet

Foto: Camilla Veide
Textstorlek:

Ungdomsarbetslösheten i Gävle hade minskat med 15.6 procent i november förra året jämfört med november 2013. Det visar uppgifter från Arbetsförmedlingen som under 2015 vill öka fokus på att fler ungdomar i Gävle ska slutföra sina studier. Det ska ske genom ett systematiskt samarbete med Gävle kommun.

– Vi har hög arbetslöshet bland ungdomar och det är väldigt viktigt att vi alla samarbetar för att öka sysselsättningen. En väg att gå är att arbeta systematiskt med Gävle kommun och de som inte har slutfört sina studier. Men vi fortsätter även vårt fokus på arbetsgivare för att ge ungdomarna en chans till erfarenhet och upplevelser av arbetsmarknaden. Inte minst viktigt är det att även privata arbetsgivare inser betydelsen av att ungdomar får en chans till yrkeserfarenhet genom att vara positiva till praktik och studiebesök, säger Charlotte Humling, arbetsförmedlingschef i Gävle.

Under förra året fick mer än 500 ungdomar mellan 18 och 24 år praktik genom arbetsförmedlingen. Men Charlotta Humling menar att det behövs ett breddat arbete för ungdomar eftersom de inte är en homogen grupp.