Fredag med… oj, aj, fan

Textstorlek:

Varje gång du säger nån av de sakerna, kan Cecilia To i Hofors uppfinna nånting. Rättare sagt kan hon lägga krånglet på minnet, och klura ut en smart lösning som hon sedan kan indutridesigna fram. På sidan 7 berättar Hofors egen uppfinnare om sin grej.

De där interjektionerna är i och för sig användbara i många lägen. På sidan 8 finns till exempel ett gäng oj att hämta. Där berättar Åke Pillan Sjökvist om sin arkivutställning på Träffpunkten, om hur Norrsundet blev till.

Och sidan 5 är ett oj för mig, men kanske ett fan för fiskebitna. De stora gösarna har blivit färre i Storsjön. Fiskreglerna ändras, till exempel får man behålla färre fiskar än förut.

På sidan 9 kollar vi in Länsmuseets nya utställning om Joe Hill. Aj aj, vilket livsöde! Anders Wesslén har låtit det hela kretsa kring en vansinnigt spännande fråga. Valde Gävlesonen att bli martyr för arbetarrörelsen?

Här på redaktionen är det också lite aj, oj fan. Vi håller på att lära oss ett nytt datorsystem. Sånt knagglar förstås en aning i början men målet är, som alltid, att ge dig som läser bästa möjliga tidning.

Och förresten, det ska bli en kylig helg. Trist efter vårliga dagar, men på sista sidan hittar du recepten på en trevlig innesöndag. Då är det nämligen våffeldagen…

Trevlig helg!