Fredag med… prylar

Textstorlek:

Det sägs att den som har flest prylar när han dör, vinner. Halv motvilligt nickar jag medhåll men vill lite fåfängt ändra på uttrycket. Till nåt i stil med den som har handarbetat mest när den dör, vinner.

En mer ärlig beskrivning av min grej vore: Den som har samlat flest jätte-konstiga hobbygrejer från loppisar när hon dör, vinner. Det är inte heller fy skam

I veckans tidning har vi med alla möjliga varianter av prylintresse.

Carl-AxelPrins har till exempel flest crossprylar. I Gästrikland, kanske till och med flest i Sverige. Han visar upp förråden mitt i tidningen.

Och så har vi tema trädgård och inredning. Grönsaker kanske inte riktigt kan räknas som prylar, men det är i alla fall bra att ha mycket av dem i magen. På sidan 8 kan du läsa om årets nyheter för grönsakslandet.

Och på sidorna 10-11 berättar Maribel Lindberg i Järbo om inredning. Hon varken slänger eller köper prylar i onödan. Istället är det återbruk, ommålning och omklädning som gäller – i en explosion av färger och mönster. Tillsammans med sin syster driver hon nämligen inredningsföretag med mexikansk inspiration.

Den sista tiden har det rått viss förvirring i pryl-djungeln, i alla fall för dem som handlat sina byggrejor på Köpis. Men det blir det snart bot på. På sidan 7 träffar du grabbarna som fixar ny bygghandel.

Trevlig helg!