Fredag med… … sol

Textstorlek:

Nu vet förstås inte jag vad det är för väder den här fredagen, när jag skriver det här. Men oavsett om det är varmt, kallt, grått eller blött så har vi klämt in en hel del solsken bland spalterna.

Kolla bara in mittuppslaget. Där hälsar vi på i Damernas diversehandel i Mackmyra, som öppnat igen efter tre år. Själva damerna riktigt badar i solsken, och butiken är proppfull med ljusglimtar.

På sidan 18 kommer recept på vårlig husmanskost, bland annat nässelsoppa. Det är ju typ som koncentrerad vårsol i en tallrik – brännande nässlor som blir spirande färgstark middag. Det serveras strömming också, den går till nu under sena våren.

Solen lyste också över Järbo när jag träffade nya komministern Andreas -Decker. Sedan någon månad jobbar han deltid som präst, är pappaleig samtidigt och pendlar från Uppsala. På sidan 8 berättar han om hur det är bli och vara präst.

I vår fiktiva Hofors hopar sig åskmolnen. Hur ska det gå för Lise och lokalredaktionerna, när ledningen lunsar på med storsläggan? Följetongen Mellan himlen och Hofors fortsätter på sidan 12.

På Lantmännen maskins vårvisning i Kungsgården var det sol och regn om vartannat. Men Fred Anfelt sken hela tiden, för han gillar verkligen traktorer. Honom träffar du på sidan 5.

Trevlig helg!