Midsommar med… smått

Textstorlek:

En fem dagar gammal griskulting väger ungefär två kilo. Det är jättelitet och kanske det gulligaste någonsin. Sen tvärsomnar en lite äldre griskulting med magen vänd mot solen, och är ännu gulligare. Mitt i tidningen hälsar vi på Emelies utegrisar i Mörtebo.

Åmot har firat in årets småttingar med traditionsenliga stipendier. Det hanns med mycket annat på Åmotsdagen också, vi kollar in det på sidan 8.

Större småttingar har lekt loss på Nymmenåsen i 20 år. Det firades under årets öppningsdag, som vi besöker på sista sidan.

På smörpaketet jag plockade med i butiken stod det typ Gjord på svensk mjölk. Under det, i finstilt småttingtext, stod det att mjölken också kunde komma från Finland eller Danmark. Det där är inte lätt, så på sidan 11 finns tips om hur man kan väljer svensk mat.

Och imorgon är det midsommar med mycket smått och väldigt gott på bordet. Varför inte lägga ihop hela buffén till en smörgåstårta? Tipsen finns på sidan 18.

Glad midsommar!