En dag om marknadsföring för småföretagare

Textstorlek:

​På söndag är det två premiärer i Ockelbo kommun.
Lindarnas gård i Lingbo ordnar för första gången en gårdsmarknad för småöretagare, och passar samtidigt på att inviga den nya gårdsbutiken.

– Det finns ju så många duktiga småföretagare och producenter här i närheten, och jag vill ge dem en möjlighet att visa upp sig. Vi har ju så mycket plats här ändå, så jag tänkte ”varför inte”, säger Anki Nyberg som driver Lindarnas gård.

Alla lite mindre företag är väl-komna, och det kostar ingenting att ställa ut.

Det enda som krävs är att man som utställare gör -reklam för gårdsmarknaden i sina egna kanaler.

Vilket alltså kan vara hemsidan, Facebook eller något annat.

– Jag tycker det är mycket -bättre än att ta betalt, menar Anki.

– Alla ut-ställare drar ju sin egen grupp av besökare, och det är också därför jag har valt att inte enbart ha mat på marknaden.

Årets femtontal utställare bjuder på ett varierat utbud av varor och tjänster, från lammskinn, rapsolja och griskött till snickeri, massage och akupunktur. Bland annat.

För att det ska bli lättare för besökarna att hitta kommer marknaden att delas in i tre sektioner; mat, hantverk och hälsa.

– Man kan också gå runt här på gården och i trädgården och hälsa på djuren. Vi har grisar, getter och höns, och grannen kommer att ordna en ”fråge- och klappstund” med sina hästar för både barn och vuxna, säger Anki.

Det blir också gratis ponnyridning för barnen.

Dessutom finns möjlighet att ta del av allt som har hänt på gården och även visioner och framtidsplaner.

En av nyheterna på Lindarnas gård är gårdsbutiken. Den finns i det gamla sädesförrådet och har officiell premiär på själva marknadsdagen.

– Där kommer vi att sälja våra egna produkter, alltså ägg och mathantverk som marmelader och bakverk, men också lokalt producerade varor. Till exempel ekologiska rengöringsprodukter, sådant som jag tycker hör ihop med landet, berättar Anki.

Fika, bröd och korv kommer att finnas att köpa under dagen, både i gårdsbutiken och på lite olika ställen i trädgården.

Bekanta till Anki ställer upp som frivilliga för att hjälpa till med allt möjligt.

– Jag vill att det här ska bli en tradition, så att vi har marknad här den sista söndagen i augusti varje år. Det vore så roligt att få marknadsföra byn och visa vad som händer här, säger Anki.

Annika Wigö