Det pratas om …

I mars väntar kronprinsessan Victoria och prins Daniel sitt andra barn och Estelle ska bli storasyster. Foto: Kate Gabor kungahuset.se
Textstorlek:

… kungliga barnbarn. Hovet
har meddelat att kronprinsessan Victoria och prins Daniel väntar sitt andra barn. I mars blir prinsessan Estelle storasyster och kungaparet får sitt fjärde barnbarn.

… älgjakten. I måndags startade älgjakten i norra Sverige. Här i Gästrikland får jägarna vänta ytterligare en månad, till den 12 oktober, och skyttet tränas för fullt på skjutbanorna runt om i landskapet.

…bocktalesperson. Annelie Hydén har utsetts till ny talesperson för Gävlebocken.

… fattiga pensionärer. Antalet svenska pensionärer som lever under EU:s fattigdomsgräns har fördubblats sedan 2006. Klyftan mellan kvinnors och mäns pension ökar också och idag lever mer än 150 000 kvinnliga pensionärer i fattigdom i Sverige.

… drunkning i Jädraås. En 74-årig kvinna ramlade i Jädraån i Jäderfors natten till söndagen. När hon hittades efter en halvtimmes letande gick hennes liv inte att rädda.

… marknad i Valbo. Hantverk, ponnyridning, konst och kuriosa finns på höstmarknaden vid Nybo handelsgård på lördag.

… resa dygnet runt. I november kan den som har sjukersättning, aktivitetsersättning eller handikappsersättning och därmed rätt till förmånsbiljett hos X-trafik åka dygnet runt på X-trafiks bussar och tåg.

… Bondens egen marknad. Länets bönder och matproducenter fortsätter att komma till Rådhustorget med lokal mat på lördagarna fram till den 10:e oktober.

… medborgarservice i Sandviken. i samband med kommunfullmäktiges möte i Sandviken på måndag, informerar Katrin Bejmar som den nystartade medborgarservicen i kommunen.

… flyktinghjälp. Matmässan vid Gasklockorna var välbesökt i helgen och då passade Småstadsliv på att göra en insats i den allvarliga flyktingsituationen vid Medelhavet. De gav en extra föreställning där alla intäkter gick till de nödställda.

… företagsranking. På tisdag redovisar Svenskt näringsliv sin ranking över företagsklimatet. Hur det ser ut för i kommunerna i Gävleborg kommer att presenteras vid ett frukostmöte hos Entré Hofors.

… polisbocken. För andra året i rad har bocken utanför polishuset i Gävle röstats fram som Årets finaste bock bland de målade bockar som pryder centrala Gävle varje sommar. Karl Tony Olsson har målat den vit-blå-gula bocken.