Fredag med… gör om den

Textstorlek:

Det är ju nånting med septembertiderna, va. Man tar sig inomhus och får en massa bra idéer. Nya tapeter, det vore väl nåt! Nej nu behövs andra gardiner. Och det vore kanske käckt med röda kuddar istället…

Utanför hemmet är det också en hel del som görs om, eller redan är ombyggt.

I Torsåker håller till exempel Trafikverket på att hyvla bort 50 år från vägen förbi kyrkan. För vägen har växt 70 centimeter på den tiden. Vad det innebär för skolbarn och butiker kan du läsa om på sidan 6.

Holmbron i Mackmyra brukspark har fått sig ett ansiktslyft och blivit säkrare. Mer om det på sidan 7.

Och på sidan 10 kikar vi in den ombyggda skejtparken i Hofors. Där har några hisnande höga ramper bytts mot mindre, men nog så trixiga, hinder under sommaren. I helgen får åkarna testa nya utmaningar under smygpremiären.

Och skådisarna i Torsåkersrevyn gör också om sig, eller snarare förvandlas, när de kliver upp på scen. Just nu repar de för att både bli fåglar se småkåta ut, i föreställningen som markerar tioårsjubileet. Pia berättar mer på sidan 14.