Det pratas om…

I morgon är det plöjning med veterantraktorer och mer eller mindre antika plogar invid kyrkan i Österfärnebo. Foto: Agnetha Brolin
Textstorlek:

… veteranplöjning. I morgon förmiddag är det dags för den årliga plöjningstävlingen med veterantraktorer och dito plogar i Österfärnebo. Ett drygt tiotal ekipage är anmälda för att dra de snyggaste tegarna på en åker invid Österfärnebo kyrka. Ekipage från andra orter kan kontakta plöjningsgruppen för deltagande.

… Martin Huld. Han ser människorna, har öppet hjärta, är djupt förankrad i idrottslivet, verkar för fair play och är en eldsjäl som aldrig tvekar att ställa upp för föreningen. Därför har Martin Hund från Torsåkers IF fått det allra första Noppa-stipendiet som delades ut i samband med Brynäsmatchen i lördags.

… miljövänliga veckan. I morgon startar konsumentkampanjen som bland annat handlar om att fika mer miljövänligt. I Gävle har Naturskyddsföreningen tagit upp kampen för miljövänligt ekokaffe utan bekämpningsmedel. 16 kaféer har besökts. Sex kunde erbjuda ekkofika, tre enbart ekokaffe och en enbart ekobröd.

… fruktförmedling. Via Alternativboden Lyktan i Gävle har den som vill ha trädgårdsfrukt chansen att plocka lokalt i Gästrikland. Den som har överflöd av exempelvis äpplen kan anmäla det till fruktförmedlingen

… Valbo köpstad. Handelsområdet vill växa, men för att det ska bli möjligt måste ytterligare jordbruksmark tas i anspråk. I måndags skulle kommunfullmäktige i Gävle ha tagit beslut om exploateringen, men beslutet ströks i sista stund eftersom utbyggnadsplanerna inte stämmer med detaljplanen.

…bildvisning i Valbo. Bilder efter valbofotograferna Johannes Jonsson och Alvar Hedkvist visas på Mikaelsgården idag på eftermiddagen.

… svar på hälsocentralen.Rgionens hälsovalskontor menar att Södertulls hälsocentral är för otillgänglig för patienterna. I augusti kom enbart 44 procent fram till hälsocentralen på telefon. Därför hotar nu vite på 6 000 kronor om dagen om Södertull inte blir bättre på att svara i telefonen. Bäst på att svara i telefonen är hälsocentralerna på Gävle strand, Valbo, Hamrånge, Hedesunda och Sandviken Norra. De svarade på alla samtal.

… bästa skolmaten. Återigen är det köket på Lillhagsskolan i Bomhus som lagar den bästa skolmaten. Skolköket har återigen omnämnts i White guide junior.

… tillbaka i fyran. Torsåker vann med 10-0 mot GGIK i den sista och avgörande matchen i fotbollens division fem. Det gör att Torsåker nu tar klivet upp i division fyra igen.

… datumparkering. Från och med i går gäller datumparkering i Gävle. Det innebär parkeringsförbud på gatsida med jämnt husnummer mellan midnatt och 08 på jämt datum och vice versa på udda datum.

…In hac habitasse. platea dictumst. Curabitur et sollicitudin dolor, sed scelerisque mi. Sed aliquet ultricies urna convallis viverra.