Blixtsuccé i Kessmansbo

Killarna i Blizterz från Hedesunda spelade för storpublik i föreningshuset i Kessmansbo. Foto: agnetha brolin​
Textstorlek:

​– En bit till. En bit till. En bit till…
Den stora publiken i för­­e­ningshuset Kessmansbo skanderade och applåderade under hela sista låten när Blixterz från Utomälven spelade på musikkaféet på söndagen.

– Vi hade så fullt att det till och med satt folk ute på trappan och lyssnade. Och alla ville höra mer, säger Ulla Andersson i Botraktens kultur- och intresseförening som då och då arrangerar musikkaféer i den gamla missionskyrkan som numera är föreningshus.

Den gamla kyrksalen bjuder på bra akustik och både lokala och rikskända artister står för underhållningen när föreningen bjuder in. Den här gången ville de testa något nytt.

– Blixterz är ett ungt band från Hedesunda som spelar rock. De är otroligt bra, men man vet ju aldrig i förväg om det kommer någe folk, säger Ulla som ingår i festkommittén.

Det var dukat för 80 personer i den stora salen.

– Det räckte inte på långa vägar. Vi fick ta fram allt vi hade. Folk satt i bänkarna längst bak och fick ha kaffet i knät. Till slut kunde vi inte ta in fler och några fick stanna på trappan.

– Vi trodde det bara skulle komma ungdomar, men det blev en väldigt blandad publik.

Blixterz är ett ungt rockband som består av bröderna Marcus (bas och sång) och Jesper (gitarr och sång) Blixt, Simon Sundbom (gitarr och sång), Andreas Bergström Östling (piano) och Jonas Larspers (trummor och sång).

I Kessmansbo hade de förstärkning av Ingemar Sundström.

Grabbarna har spelat ihop sedan 2010 och spelar gammal hederlig rock’n’roll a la Jerry Lee Lewis, Johnny Cash och Elvis Presley.

– De spelade riktigt högt och stämningen var verkligen på topp. Folk ville knappt släppa av dem från scenen, säger Ulla och är nöjd med dagen och att
killarna i Blixterz fick sälja
många skivor och skriva många autografer vid besöket i Kessmansbo.