Fotbollsderby för Världens barn

David Laksola, tränare för Torsåkers IF, och Fredrik Lindholm, tränare för Hofors AIF, räknar med att det blir fler derbyn mellan klubbarna.​
Textstorlek:

​I slutet av september blev Torsåkers IF klar för fotbollens division 4 och Hofors AIFs herrlag landade i mitten av division 3 för södra Norrland. I lördags möttes de båda lagen i ett derby för Världens barn.

150 personer kom till Stålringen i Hofors för att se säsongens enda fotbollsmatch mellan Torsåker och Hofors.

Entrén var frivillig men skulle gå oavkortat till -insamlingen till Världens barn.

– Det gav 8 500 kronor. Det är helt fantastiskt. Vilken uppslutning, jublar Fredrik Lindholm som är tränare för HAIFs herrlag och den som kläckte idén om insamlingen.

Att de båda lagen skulle mötas var bestämt sedan länge. Ju närmare matchdagen de kom, desto mer kände Fredrik att de borde göra något speciellt av tillfället. Han pratade med David Laksola, tränare i Torsåker, om att göra en insamling i samband med matchen.

– David var med direkt och kommunen var med och bjöd på planhyran så att alla pengar kan gå direkt till Världens barn.

– Vi har många natio-naliteter i laget. En del grabbar är ensamkommande och även om de inte har tränat på hela hösten ville de vara med och spela nu, säger Fredrik och berättar att planerna är att derbyt ska bli en återkommande match efter säsongens slut.

– Vad vi samlar in till kan vi hålla öppet tills vi ser var behovet finns just då.

Hur matchen slutade?

6–0 till HAIF.

– Resultatet är sekundärt en sån här gång och det skiljer ju ändå två divisioner mellan lagen. Båda klubbarna har en bra -säsong bakom sig och det här blev ett väldigt bra avslut.