Fredag med… nytt år

Textstorlek:

2015 är slut och jösses vilket år det var! Själv skulle jag sammanfatta det som, minst sagt, intensivt.

När jag bläddrar i almanackan blandas härliga, roliga, spännande reportage med förvirrade försök att få bukt med ny teknik. Som tur är har helgerna roliga resor, kalas, Faust i gasklockan och teaterövningar.

Kan också konstatera att det blev en enda cykeltur under 2015, men det var en ordentlig en. Fyra mil på Östgötaslätten genom dammolnen från årets rekordskörd. Gjorde ont att sitta i dagar.

Mitt i veckans tidning sammanfattar vi året i Gästriklands Tidning. Nyhetsåret har handlat mycket om kriser och problem, som också har märkts hos oss. Men vi har träffat många starka viljor med idéer och vilja att lösa problemen.

Nu har en vecka gått av 2016. Jag hoppas året känns bra hittills, och att eventuella löften som bluddrades ut strax innan tolvslaget fortfarande känns bra.

Själv har jag nog aldrig avlagt något nyårslöfte. Det är liksom inte min grej. Däremot gillar jag att ha något att se fram emot under det kommande året och det är redan fixat. Uppladdningen inför Gävles nya hårdrocksfestival vid gasklockorna har börjat.

På sidan 6 kan du läsa om flera andra sommarplaner, som redan nu förbereds i Gästrikland.

Och på sidan 7 berättar filmfantasten Roger Thollin om annat som är på gång i gasklockorna redan i vår.

Närmare än sommaren är terminsstarten för alla föreningar. Det ska, precis som festivalen, bli löjligt roligt.

För ganska precis ett år sedan träffade vi Anders Pihl i Åshammar. Då hade han bestämt sig för att testa ordförandeposten i Sandvikens skoterklubb i ett år. Han hade jättemånga idéer. På sidan 5 berättar han hur det gick.

På sidan 9 fortsätter följetongen Mellan himlen och Hofors. Där fortsätter Lises och Jonas kärlek att spira, trots att den stöter på dramatik och utmaningar.

Det om något kan man väl hoppas på, för 2016. Kärlek som håller när det sliter och drar.

Marie Wirén i Torsåker hjälper till med det. Hon stoppar in ett hjärta i vart och ett av sina handskrivna textkonstverk. Henne kan du läsa om på sista sidan.

God fortsättning!