Mer skoter för Andreas

Andreas Pihl har stora planer och fortsätter att jobba för Sandvikens skoterliv. Foto: Ebba Pettersson, arkiv
Textstorlek:

ÅSHAMMAR Andreas Pihl blev ordförande i Sandvikens skoterklubb i december 2014. Tanken var att pröva posten i ett år, och han hade stora planer för skoterlivet i kommunen. Nu har han bestämt sig för att fortsätta.

När Andreas berättade om sina planer i januari 2015, visste han precis var han skulle börja.

Sandvikens skoterklubb behövde fler, och fler yngre, medlemmar. Då hade föreningen 350 medlemmar.

Hur har det gått att locka folk?

– Jomen det har gått fint. Det senaste jag hörde var att vi är 399 personer. Men det var innan anmälningarna till förarbevisutbildningarna kommit igång, så det är säkert fler nu.

– Bland det första vi gjorde var att ta fram hela medlemsregistret, från alla år. Sedan skickade vi information till allihop. Då fick vi personer som gick ur föreningen för flera år sedan att gå med igen.

Hur unga är de?

– Vi har faktiskt fått med en hel del ungdomar, i styrelsen också. Där är jag, som är 30, näst äldst.

Ett stort problem för klubben var jobbet med lederna. Till arbetsdagarna med brobyggen, grävning, sprängning, röjning och så vidare var det svårt att få tillräckligt många som jobbade.

Har ni blivit fler på arbetsdagarna?

– Ja, vi har blivit två–tre till som jobbar och två nya ledansvariga. Föreningen försöker göra mer för de som ställer upp, bjuda på pizza till exempel.

– Eftersom förra vintern var snöfattig hade vi mycket pengar kvar till sommaren. Så i år har vi bland annat byggt broar och röjt mellan Åshammar och Storvik.

– Och så har vi gjort om leden efter Järbovägen. När Sandviken energi grävde för vatten och avlopp där, fick vi flytta leden som fanns. Men det var en förändring till det bättre. De hjälpte oss att flytta stenar och sådant, så det blev en slätare led.

Några planer har gått i stöpet, men inte på grund av bristande entusiasm. 2015 var inget vidare skoterår.

Hur blev det med veterandagen vid Färsen?

– Den satte vädret stopp för. Men vi har precis pratat om den igen, och på årsmötet i december tillsatte vi en grupp under styrelsen som ska planera aktiviteter. Det blev tre personer då, men det är tänkt att bli fler och vem som helst får gå med.

– Gruppen ska diskutera långresor också. Vi ville ha såna förra året men det var för lite snö. Fast vi kom iväg från Järbo till Svartnäs där det var skotercrosstävling.

– Då hade det töat dagen innan så från Järbo till Jädraås var det svårt, men sedan gick det bra.

Och skotercrossbanan?

– Det har inte heller blivit av än. Men vi har nyss frågat kommunen om det och jobbar fortfarande på att få till en bana. Vi har inte tänkt ut någon plats än, bara att det ska vara lätt att ta sig till. Och det krävs många olika tillstånd.  Det blir nog ett långdraget projekt.

Så Andreas tänker fortsätta som ordförande. Han vill hitta nya sponsorer, ännu fler medlemmar, och blåsa ännu mer liv i Sandvikens skoterklubb.

– Annars trevar vi på så gott det går och försöker hålla lederna i topptrim. De ska vara så bra som det bara går.