Fredag med… påskkänsla

Textstorlek:

Det är förvisso en vecka kvar till påsk, men det är också två veckor kvar tills nästa Gästriklands Tidning kommer. Så nu laddar vi inför påskhelgen! På sidan 13 finns recepten på påskbordets kakor. Vad sägs om kycklingformade muffins?

Hos oss i Gästrikland hänger påsken ihop med konst. På sidan 11 kollar vi läget med Lars Richardsson i Torsåker, som är med i sextonde omgången av Gästrik konst. Hans djurskulpturer hoppar, springer och jagar på långa gängliga ben.

Att ta skotern ut på en sjö och smälla upp angeldonen är påsktradition för många. Inspirationen hittar du på sista sidan, i rapporten från årets vinteraktivitetsdag för funktionshindrade Sandvikare. Solen gassade, skotrarna blänkte och 80 leenden glittrade.

På sidan 12 berättar några av skoter-åkarna vem de vill ge ett påskägg till.

Är det förresten våren vi anat i veckan? Tur att det finns lite snö kvar, särskilt för grabbarna på HBV-hemmet i Jädraås. De gillar verkligen att åka pulka. Du träffar dem mitt i tidningen.

Trevlig helg och glad påsk!