Fredag med… motormuller

Textstorlek:

Nysopade gator och cykelvägar är ett vårtecken så gott som något. Det brukar ganska snart följas av mopedknatter och tungt muller från vårpigga kraftpaket till bilar. Anders Boman i Hofors har turen att ha sin drömbil hemma i garaget. Hans plommonlila plymouth har vilat färdigt för vintern och är redo för vårens och sommarens turer. Se skönheten på sidan 10.

Än så länge hörs inget muller från det planerade gruvområdet i Bovik, däremot blir protesterna allt mer högljudda. Nu börjar även politikerna i både Gävle och Sandviken reagera på gruvplanerna. Se vad som sas på det senaste mötet på sidan 6.

Förhoppningsvis hörs ett tydligt motormuller från de bilister som lyckas komma undan hotfulla vägpirater. Polisens råd är att inte stanna om man misstänker vägpirater vid en rastplats. Runt Storsjön kommer däremot motormullret att tystna från och med idag. Just idag införs både motor- och fiskeförbud för att rädda gösbeståndet.

Idag är det första april. Också det ett vårtecken så gott som något…

Trevlig helg!