Fredag med… nya planer

Textstorlek:

Nog märks det att det ligger förändring och nystart i luften så här på våren. Det blir lite lättare att blicka framåt och dra upp nya planer.

Som köttbonden Sven-Arne Eriksson som snabbt bestämde sig för att ha öppet hus och visa livet på gården. Han fick hjälp av familj och sonens klasskompisar att genomföra dagen. Det blev så lyckat att han nu planerar att ha öppet hus igen i samband med kosläppet i maj.

Lagom till våren har Lage Bergström släppt sin bok om livet på sin och hustruns gård i Åsmundshyttan. Här handlar det om det lilla men ack så rara livet på ängar och åkerholmar som hävdas med lieslåtter. Lage vet att livet finns där och snart ser vi andra det också.

I Österfärnebo har idrottsföreningen fullt upp med att hitta nya sätt att jobba nu och i framtiden. Många nya fotbollsspelare ska integreras och det kräver nya idéer och planer.

I Jädraås kan det bli förändring i busstrafiken, till det bättre. Byrådet har jobbat för att få fler bussturer och nu ser det ut att bli så.

Kanske är det ett sammanträffande att den parlamentariska landsbygdskommittén presenterar sin delrapport så här på vårkanten. De konstaterar i alla fall att politiken hittills har varit otillräckligt för att få hela Sverige att leva. Planen nu är att föreslå en helt ny sammanhållen politik för en levande landsbygd. Vi säger lycka till och hoppas på det bästa. Trevlig helg!