Fredag med……jord

Textstorlek:

Nu är jordens tid. Ja, det är det väl så länge det sås och skördas. Men just nu luktar jorden överallt. Regnblöt, gammal, sopad. Uppvärmd av solen och virvlande bakom bilar.

Det kanske är för att den är på väg att explodera. Det är mycket som laddar för att gro där nere nu.

Jorden är inte beredd på potäter ännu, men det är dags att börja förbereda potatisen för att planteras ut. Mitt i tidningen får du en rejäl genomgång på hur och när allt ska göras, för bästa resultat i potatislandet.

Jorden i våra trakter bär fortfarande spår av kärnkraftsolyckan i Tjernobyl, 30 år efter katastrofen. På sista sidan kan du läsa om ur det funkar.

Adam Granbäck och Kevin Sjögren har fötterna på jorden men huvudet fullt av järn, färg och byggvaror. På sidan 7 berättar Kevin om hur det är att driva Hamrånge Handel.

I jorden lurar också törstiga fästingar. Fast de har redan börjat bita sig fast på förbipasserande. Varning för äckliga kryp på sidan 11.

Att köra ned bakändan på ett spjut i jorden, eller kanske helst mot en sten, för att ta kål på en björn. Är det smart eller dumdristigt? Bedöm utifrån bilden på spjutet på sidan 9, från besöket hos Järbo hembygdsförening.

Och ha en riktigt härlig helg!