Vänsterpartiet = gammelkommunisterna

Textstorlek:

Vänsterpartiet fick inte vara med i regeringen. Det var ett hårt slag för Jonas Sjöstedt. Han var mycket upprörd när Stefan Löfven berättade det. Han har gett tillbaka. Han pressar regeringen i budgetfrågor och han hånar Miljöpartiet så ofta han kan.

Det är ett både listigt och fult politiskt spel han bedriver. Han vill ta partiet tillbaka till rötterna och partiet driver på. På partikongressen nyligen beslutades, att det i partiprogrammet inte längre skulle användas termen arbetsgivare. Nej på den gamla hårdkommunistiska tiden hette det arbetsköpare och så skall det återigen heta. Det kan tyckas vara petitesser vilka ord man använder, men i det här fallet är det oerhört viktigt.

Det privata näringslivet är i vänsterkommunismens ögon något helt ont. Det bidrar inte till något positivt för samhället, det är bara utsugare.

Därför kan Sjöstedt och vänsterpartiet inte tänka sig att privata företag erbjuder människor arbete och lön, alltså är arbetsgivare. I stället så vill de se företagarna som på den kapitalistiska marknaden kan köpa människor.

Den här synen på företagande och näringsliv styr Vänsterpartiets agerande i riksdagen. Inte någonsin bekymrar sig partiet för näringslivets utveckling. Att vi behöver få fler jobb är alla partier överens om, men för Vänsterpartiet betyder det bara fler jobb i kommuner och landsting.

Att förutsättningen för det är att näringslivet producerar, så att vi kan ha en god välfärd, det finns inte i Vänsterpartiets tankevärld.

Det finns länder i världen, som skulle kunna vara tankeställare för Vänstern. I Venezuela och Brasilien har vänstern styrt ett antal år. Båda dessa länder är nu bankrutt till följd av att man satsat som Vänsterpartiet i Sverige vill, och försummat att arbeta för att skapa resurser för att betala sina gåvor till folket. I de länderna har vänsterregeringarna sett på företagen som något man kan beskatta för att omfördela resurser.

I Sverige skryter Vänsterpartiet över de stordåd de utfört i politiken. Det är främst 10 miljarder till kommuner och landsting. Det är inget unikt. Varje regering har ökat dessa bidrag. Partiet för också fram att man drivit igenom avgiftsfria husläkarbesök för äldre. Till det kan sägas att olika landsting redan infört detta. Dessutom finns högkostnadsskyddet sedan länge. Det är det, som verkligen betyder något. När gränsen uppnåtts är all sjukvård gratis och det gäller för alla åldrar.

Allt skall betalas av Vänsterpartiet med höjda skatter. Utåt talar man då gärna om att ta från de rika. Det man inte skryter med är att man vill höja den lägsta gränsen för att betala statlig skatt. Då berör det verkligen inte de rika. Fler skall betala mer skatt alltid, det är utgångspunkten för Vänsterpartiets politik.

Miljöpartiet har nu fått erfara hur det går, när man tvärsäkert lovar att man skall stoppa eller genomföra olika saker. Då anklagas partiet av Vänsterpartiet för att vara svikare. Då skall miljöpartister i stället rösta på Vänsterpartiet. Ja visst, det partiet har inte behövt ta ansvar och nu vill man ta röster för att man sluppit det. Det håller inte i längden.

Gerhard Olsson