5 stjärnor till fin plats

Nu är tid för campingresor. Foto: Rob vanstone/SCR svensk camping
Textstorlek:

Gästrikland Fräscht boende och massor att göra. Det önskar sig många under semestern, men det är inte alla campingplatser som lever upp till kraven. Viss hjälp kan man få av branschorganisationen SCR svensk camping. De har precis utsett en ny campingplats av toppklass.

SCR svensk camping klassificerar frivilliga medlemscampingplatser genom att kontrollera hur de sköter hygienen, hur miljön och servicen ser ut, samt vilka aktiviteter och evenemang som finns runt campingen ordnar.

För att få fem stjärnor ska en camping ha något alldeles extra.

12 campingar i landet har belönats med fem stjärnor av fem möjliga. De har alla restaurang, pool, -butik och många arrangerade -aktiviteter för barn och vuxna.

Nyast på listan är Hafsten -resort och camping i Bohuslän. De har toppbetyg för miljö, service, aktiviteter och events.

Hygienen har fått betyget fyra av fem.

I Gästrikland har SCR svensk camping klassificerat två campingplatser. Årsunda strandbad har fyra av fem stjärnor. Furuviks havscamping och skogscamping har tre.

I Gästrikland kan man också campa på Sandsnäs i Hedesunda, Edsken i Hofors, Engesberg i Gävle, Medskogssjön i Ockelbo, Camp Kungsgården, Färnebo-fjärdens camping i Österfärnebo, Mackmyra bruk camping, Axmar brygga camping, Hedåsens camping i Sandviken, Husvagns-camping i Åmot och Caravan club i Ockelbo.

FAKTA 5 stjärnor: 

Apelviken, Varberg

Byske havsbad

Böda sand, Löttorp

Daftö resort, Strömstad

Gustavsvik, Örebro

Hafsten resort och camping, Uddevalla

Kneippbyn resort Visby

Kronocamping Lidköping

Sonjas camping, Öland

Västervik resort lysingsbadet

Pite havsbad

Årjäng camping och stugor sommarvik