Fredag med… kulturkalas

Textstorlek:

Oj vad det är mycket som ska firas just nu. På måndag är det nationaldagen, och redan idag drar Bessemerfesten igång. Och på lördag är det sommarfest i Kungsgården.

Ungarna på Backbergs asylboende har tränat in både Idas sommarvisa och egna favoritlåtar. En trubadur är på väg från Hälsingland och en hel massa lekar och spel står på schemat. På sidan 5 berättar personalen om festen.

I Ockelbo firades många kulturer på samma gång i måndags. Det har Vuxenutbildningen som tradition, men i år var första gången som festen ordnades på Raboskolan. Mitt i tidningen kan du kolla in vad som hände på den festen.

Andra Ockelbobor åkte på dop i helgen som gick. Mer om det på sidan 7.

Jag tror nog att fotbolls-EM kan räknas som ett slags kulturkalas. Tydligen firas det bäst med stora, men platta, inköp. Se sidan 11.

Trevlig helg!