Fredag med… aktivitet

Textstorlek:

Även om sommaren handlar om semester och lugn för många är det flera som aktiverar sig lite extra på olika sätt. Kanske tar du dig en extra springtur i kvällssolen, du jobbar lite extra på den där altanen du drömmer om eller deltar i någon ideell aktivitet. På gamla smedjan i Gammelstilla repas det till exempel för fullt inför premiären av sommarspelet Den gamla dansbanan och den stora, stora, stora kärleken.

På Friluftsfrämjandets lägergård i Smörnäs laddar Jan Magnusson för fullt inför Gävles första friluftsfestival som startar i början av september. Hos Gästrike Katthem är trycket större under sommaren, då många fler katter kommer in än under resten av året. Dock är det många katter som får en chans att vila sig efter en jobbig bakgrund på vift eller hos en dålig ägare.

Nu på söndag är det hembygdgårdarnas dag, vilket bland annat kommer firas i Koversta Gammelby med en rad olika aktiviteter. Så kanske tar du det lugnt i helgen som katterna på katthemmet eller aktiverar dig i naturen som Jan Magnusson. Det viktiga är att du gör vad som gör dig glad. Ha en fantastisk helg!

Anders Eklöf