Fredag med… äventyr

Textstorlek:

För mig personligen slutar snart äventyret som semestervikarie på Gästriklands Tidning. Sommaren har varit oerhört lärorik och jag är otroligt tacksam för tiden här.

Snart börjar förhoppningsvis nya äventyr.

För andra börjar eller fortsätter snart äventyret som kallas skolan. Till Bergby centralskola kommer det många nya elever som flyttats från Norrsundets skola. Läs om skolstarten på sidan 6.

På lägergården i Smörnäs fick flera barn och ungdomar prova på olika typer av äventyr under vildmarkslägret som pågick för några veckor sedan. Läs om det lägret på sidan 9.

Mindre spännande har året för biodlare i Gästrikland varit. Sommaren har varit en aning kylig, vilket gör att bina inte trivs. Läs mer om biodlaren Kjell Holmgren, ordförande i Biodlarföreningen Hedesunda-Österfärnebo, på sidan 5.

Någon som verkligen varit på ett riktigt äventyr är Erik Olsson som cyklade rakt igenom Islands karga landskap för några veckor sedan. Vind, oanade hinder och kyla mötte han på sin resa.

Serietecknaren Li Österberg från Sandviken väljer att skapa sina egna äventyr med papper och penna. I hennes serier får man ofta följa grekiska gudar och karaktärer på deras äventyr.

På återseende!

 

Anders Eklöf