Fredag med… kraft

Textstorlek:

Förra helgen var jag och såg artisten Lisa Nilsson på Furuviksparken. Det är häftigt att hon fortfarande kan framföra sin musik med samma kraft och engagemang som för tjugo år sedan. Att hon aldrig tröttnar?

Både i Jädraås och i Lingbo finns det vindkraftverk som inte enbart försörjer invånarna med energi. Varje år delar ägarna av vindkraftverken ut en så kallad bygdepeng som i första hand ska gå till föreningar som vill stärka bygden. I Jädraås är dock inte alla glada för varken vindkraftverket eller pengarna. Läs mer om det på sidan 6 och 7 i tidningen.

Snart har Teaterföreningen Valhalls uppsättning av farsen Dopp i Spa’t premiär på hembygdsgården i Årsunda. Kraftfulla utspel, missförstånd och kärlek är att förvänta. På sidan 15 berättar föreningen hur det känns inför premiären.

Vad är det för mystisk kraft som gör att vissa har en förmåga att varar roligare än andra? Komikerna Stefan Söderblom och Anna Siekas driver varsin ståuppklubb i Gävle och sysslar själva med humor. Kanske har de och den nyblivna komikern Christoffer Ferns från Sandviken svaret på frågan?

Paret Niklas Persson och Migena Manushi har samlat sina gemensamma krafter under sommaren för att öppna ett nytt kafé i Eskön. Hur har projektet gått?

I varje kommun är det många krafter som tillsammans gör att samhället fungerar. Jobb, utbildning, integration och vård är alla kugghjul i maskineriet som måste samspela.

Dessa frågor diskuterade Gävleborgs läns socialdemokratiska riksdagsledamöter, kommunalråd och regionråd i veckan.

Vilka krafttag ska du utföra till helgen?

Ha en trevlig helg!

 

Anders Eklöf