Fredag med… gnista

Textstorlek:

Ja, nog blev november lite ljusare när vi fick snö, men det kan ändå vara svårt att hitta energin och hålla sig pigg så här dags på året. En som vet hur man hittar gnistan är Kicki Söderlund i Hofors (sidan 15). Hennes bästa tips är att gå ut och fånga lite dagsljus för att tanka viktigt D-vitamin. Viss gnista behövs för att hålla igång elnätet också. När det blir strömavbrott måste det fixas snabbt och trots moderna system kan ett telefonsamtal från en kund förkorta felsökningen. Det berättar Matti Johansson från Hofors elverk i veckans Energi- och miljötema (sidan 11). Hos Siw Persson i Ockelbo finns massor med gnista för att utveckla nya kycklingprodukter. Hennes kycklinglever har gått vidare som Gästriklands mest innovativa landskapsrätt i tävlingen Matverk (sidan 5).

I Hedesunda väntar en rejäl urladdning när föreningarna tar saken i egna händer och gör en förstudie om ett allaktivitettshus. Kommunen har redan gjort en studie, men nu gör Hedesundaborna det själva med stöd av Leader (sidan 6). Trevlig helg!