Fredag… med liv

Textstorlek:

Ett av mina viktigaste julmåsten är avklarat; pepparkaksbaket. Svärmor gör den hopplöst kladdiga degen till Kung Oscars pepparkakor och låter mig testa de första degbitarna. Resultatet bli smörigt spröda pepparkakor som är de ojämförbart godaste i världen. Lite godis ska vi väl också hinna göra, men inga sega kolor som utmanar plomberna i tänderna. Tips på snällt godis finns på sidan 18.

En av de mest omtänksamma människorna i vårt landskap är Eva Lööke i Gammelboning. Hon prisas nu med Clas Anderssons stipendium för sitt civilkurage och insatser för ett tryggare samhälle. Att uppvakta någon med ett luciatåg kan vara omtänksamt, men det kan också vålla debatt om vad som är okej. På Västerbergs folkhögskola utmanar eleverna lucianormen med en prövning där alla kan vara med. Se sidan 8.

Omtänksamhet är knappast stadsbornas tanke när de ”matar” in råttorna. Den närmaste tiden lär de äta sig mätta på julmat…

Trevlig läsning och skön tredje advent!