Fredag med… modern teknik

Textstorlek:

Ring någon med datorn, skriv ett brev i telefonen och betala räkningen med surfplattan. Nya manicker och apparater kan användas till allt möjligt. Men det gäller att veta hur man gör.

SPF-Ugglan i Ockelbo tar reda på det genom att lyssna på kunniga föreläsare från Sandviken. På sidan 8 besöker vi deras studiecirkel om digital teknik.

Tekniken på en radiokanal har förändrats flera gånger om, sedan Radio Gävleborg startades för 40 år sedan. Men den används fortfarande till samma sak – att komma närmare lyssnarna. Läs om det på sidan 14.

Radioprataren Hasse Persson har hållit sig nära lyssnarna i alla de där 40 åren. Han använder visserligen tekniska prylar, men det handlar minst lika mycket om smarta minnestekniker. Förklaring kommer på sidan 15.

Ha en trevlig helg!