Fredag med… tallar

Textstorlek:

Att se en tall växa från en spjånglig halvmetersstängel, till dess att den är stor nog för avverkning. Det är något extra det.

Att välja ut en alldeles speciell tall, ta hem den, såga till den till perfekta mått och placera den i sovrummet blir en extra tjusig inredningsdetalj.

Sven-Erik Olsson i Västånås har gjort båda två. Läs om honom mitt i tidningen.

En väldig massa tallar fick en säkrare tillvaro under förra året, när Länsstyrelsen ordnade elva nya naturreservat. Men LRF skogsägarna tycker att det vore bättre att göra biobränsle av fler tallar. Mer om detta på sidan 5.

Dalavandrarna är vana att passera många tallar. De brukar gå från Dalarna till Stockholm, men planerar i år en kortare strapats. De kommer att vandra bland Gästriklands tallar. Dalkarlar på besök om det där på sidan 8.

Trevlig helg!