Fredag med… intraprenörer

Textstorlek:

Långt i från alla med stort engagemang slår sig för bröstet och skriker högt. Många gånger handlar det snarare om att kanalisera engagemanget och få saker gjorda där det behövs bäst. Det har föreningen Hyttan i Axmar bruk lärt sig och fortsätter att bygga upp utbudet av aktiviteter för att fler ska hitta till ”bruket”.

Att vara flexibel och hjälpas åt att få det egna UF-företaget att fungera har eleverna på Bessemerskolan fått träna på i en dryg termin. Igår deltog 24 UF-företag från skolan i den stora länsmässan i Bollnäs.

Erika Engvall Stefansson vill göra skillnad med sina insatser i Gävle kommuns utvecklingprojekt i Hedesunda, Hamrånge och Forsbacka. Hon har redan tjuvstartat, men börjar jobbet först om två månader.

Att vi är och fungerar olika är många gånger en förutsättning för utveckling. Att vi har rätt att vara olika firas på tisdag då det är Internationella Downs syndromdagen. Då rockar vi sockorna, precis som Annika, Sebbe, Thomas som bor tillsammans i ett gruppboende i Hagaström.