Fredag med… ljus i tunneln

Textstorlek:

Längst in i Stollgången, precis vid det innersta gruvrummet i Storberget, släckte guiden lampan. Upp-levelsen var minst sagt gruvlig och blev ett minne för livet. Nu söker Entré Hofors företagare med idéer om hur ett besök vid Stollen kan ge ännu större effekter.

Länsbygderådet X-ing vill marknadsföra och utveckla Gävleborg, och när pengarna inte räckte till ett länsprojekt med den unika Förädlingsmackapären valdes länets mest landsbygdsintresserade kommuner ut; Hudiksvall och Ljusdal. Där startar nu processer för utveckling i fyra bygder.

Att ta ett plåtskal och fylla det med arbete och originaldelar för att göra det till en pärla, är något som Thomas Eriksson i Storvik gillar. Hans senaste renoveringsobjekt har precis blivit klar och i sommar ska ha njuta av sin Pontiac från 1954.

I morgon är det redan första april och vi kan förhoppningsvis lämna vintermörkret bakom oss. Men kom ihåg att april är en lurig månad och just i morgon är det högaktuellt att se upp med ”alternativa fakta”.

Trevlig helg!