Hållbart i Hofors

Ulla-Karin Enbom och Fredrik Swahn har startat nätverket Företagare för miljön som står bakom hållbarhetskonferensen i Hofors på torsdag.​ Foto: Agnetha Brolin
Textstorlek:

HOFORS – Vi måste ge fler företag chansen att jobba med miljöfrågor, säger Ulla-Karin Enbom från nätverket Företagare för miljön som står bakom hållbarhetskonferensen Tillsammans för miljön i Hofors på torsdag.

Konferensen hålls mitt i Hofors med föreläsningar, workshops och utställningar. Det är kostnadsfritt och öppet för alla men riktar sig främst till små och medelstora företag i regionen.

Med en vecka kvar har nästan 140 anmälningar kommit in.

– De flesta, 107 stycken, är deltagare från små och medelstora företag, säger Ulla-Karin Enbom och berättar att målet är locka alla företagare, även de som annars inte har möjlighet att delta i utbildningar och konferenser.

– Det är nästan alltid samma företag och samma tjänstemän och politiker som deltar. Fler behöver få chansen eftersom man måste vara miljömedveten när man gör affärer idag.

– Kraven ökar och vi tittar på hur vi i nätverket ska jobba vidare utifrån företagens behov av utbildningar, idéutbyten, hjälp att skriva handlingar och så vidare.

Genom bättre samverkan mellan företag, kommuner, region och högskola hoppas hon på mer färre men smartare arrangemang kring miljöfrågor.

– Man kan inte förvänta sig att vissa företag eller tjänstemän ska springa på alla event samtidigt som andra aldrig har tid och möjlighet att ta del av informationen.

Bakom konferensen i Hofors står nätverket Företagare för miljön tillsammans med Region Gävleborg, Hofors kommun och Fossilfritt Sverige.

Programmet är anpassat för små och medelstora företag och handlar om hur man kan göra både små och stora insatser för miljön.

Jimmy Sjöblom från Det naturliga steget är en av föreläsarna.

Han ska visa att det finns kreativa hållbara arbetsmetoder som ger klirr i kassan för företag, att insatser för miljön lönar sig. Tillsammans med företag från länet ska han ge exempel på hur man kan arbeta mer hållbart.

Agnetha Brolin