En stjärna åter i etern

Lars Sigvard ska sända Seniorträffen direkt med publik från Valhalla i Sandviken. Foto: Ebba Pettersson
Textstorlek:

SANDVIKEN De närmaste får fika under livesändningen, men längsten vinner. Lars Sigvard och Radio Sandviken har stora planer för den nya radiosatsningen Seniorträffen på Valhalla.

– Det ska vara musik och sång i varje program. I premiärprogrammet ska Valhalla kören vara med, säger Lars Sigvard.

Revykungen och radiomannen blev engagerad i programmet av Sven-Erik Hemlin, som tidigare hade programmet Minnenas musik i Radio Sandviken.

– Folk var på mig: ”Kan du inte spela gammal musik igen”, så kom jag på det här och drog in Lars i det, säger Sven-Erik.

Seniorträffen ska bli ett timslångt radioevenemang varje fredag. Det ska direktsändas från Valhalla med publik i lokalen.

– Man kan gå dit och ha trevligt en stund, eller lyssna hemma, säger Git Sundberg på ABF som är medarrangör.

Lars Sigvard och de andra har arbetat fram en lång lista med programpunkter.

– En punkt ska heta Fråga Sundelius. Lyssnarna får skicka in frågor till kommundirektören. Hon tar med sig frågan och till nästa vecka tar hon med rätt person från kommunen som kan svara.

– Och så ska vi efterlysa Längsten. Den som tror sig sitta längst bort ringer in. Längst bort vinner.

Första programmet kommer att gästas av Lennart Malmkvist.

– Vi ska prata bandy. Hans morbror var Einar Ask, en riktig legendar, och Lennart har mycket roligt att berätta om honom, säger Lars Sigvard.

Radio Sandviken sänder i Sandvikens kommun. Men de har lyssnare i hela världen, som rattar in kanalen digitalt.

– Då kan vi se var i världen de sitter. Vi har haft lyssnare bland annat i Tyskland och Japan, berättar teknikerna Daniel Timerdal och Hans Pålsson.

Programmet direktsänds i vanlig radio, på frekvensen 89.9, och i digitalradio.

Gänget bakom produktionen poängterar att innehållet i Seniorträffen inte är bundet till PRO.

– Vi är intresserade av allt föreningsliv. Man kanske tror att det bara är för PRO när vi är på Valhalla, men så är det inte.

Seniorträffen har premiär den 21 april klockan 14. Sedan sänds det åtta fredagar i rad fram till 9 juni. Publiken, som kan boka platser i förväg via PRO Sandviken, ska vara på plats en halvtimme innan sändning.

– Det kan nog bli succé. Varken jag, Sven-Erik eller Hans är med om det inte blir succé, konstaterar Lars Sigvard glimten i ögat.

Ebba Pettersson