Fredag med midsommarafton

Textstorlek:

Nu är den äntligen här, trots att den nästan verkade mer avlägsen än Saturnus för bara ett halvår sedan. Dagen då vi bär oss åt och käkar sill, dansar och leker till fiolspel.

Man vill göra som 89-åringen på sidan 8. Stjälpa sig på sofflocket och ta en lur. Han tänker ta det lika lugnt på 90-årsdagen den 27 juli, enligt tecknaren.

Ännu skönare blir det på soffan, eller i hängmattan, när det finns något trevligt att lyssna på. Som tur är håller sommarpratarna låda från och med 24 juni. Klipp ur och spara listan i tidningen, vettja!

När Anders Hedlund från Hille stjälper sig i hytten är det ofta med en lång arbetsdag bakom sig. Just nu gör han sitt första jobb som andremaskinist i maskinrummet på fartyg. Läs om den nye sjöfararen på sidan 11.

Trevlig helg!