Ockelbo fick finbesök

Robin Söderling tackar Sune Hammarlund för medlemskapet i Ockelbo tennisklubb och besöket på grästennis- planen i Nordanåsbo. Foto: David Alin
Textstorlek:

OCKELBO Sune Hammarlund fick finbesök när tennisstjärnan Robin Söderling besökte hans grästennisplan för att spela in en reklamfilm. ”Det är kul att få hit en så stor stjärna till Ockelbo”, säger Sune.

Diskussionen gällande reklam-filmen inleddes när Sune Hammar-lund var på en semesterresa.

– Jag var på ett besök i Jämtland när de ringde från Stockholm och frågade om de fick komma och spela in på tennisbanan. Det var en riktig överraskning.

Upprinnelsen till besöket vill Sune tacka Gästriklands Tidning för.

– Personer i filmteamet hade sett Ebbas (Pettersson) reportage från förra året och därigenom fått veta om min gräsplan. När de ringde mig så sa dem att det här måste vara den nordligaste gräsbanan i Sverige. Den enda gräsplanen jag vet om söderöver finns i Karlskrona.

Robin Söderling är en av Sveriges största tennisspelare. Han -inledde sin proffskarriär med att vinna ATP-titeln i Lyon 2004 och blev den 27:e svensken att vinna en ATP- eller GP-titel i tennis. Hans främsta meriter är två finalplatser i Franska öppna 2009 och 2010 samt seger i Masters 1000-turneringen i Paris 2010.

– Det är stort att få hit Robin Söderling till Nordanåsbo. Jag såg honom när han gick till final i Franska öppna. Folk förstår att det är stort att få hit en sådan stjärna till Ockelbo, säger Sune.

Inspelningarna sker i trakterna kring Ockelbo.

– De ville ha tips på ställen att besöka så jag tipsade om Wij Trädgårdar. De åker dit sedan.

När Gästriklands Tidning är på plats är inspelningarna i full gång. Efter en stund tillkallas Söderling för att få en gåva av Sune, i form av ett medlemskap i Ockelbo -tennisklubb.

– Du är medlem nr 84 i -klubben eftersom jag vet att du är född 1984, skrattar Sune.

Söderling uppskattade den fina gesten och berättade historien bakom visiten.

– Tanken var att vi skulle spela in i Wimbledon, men så blev det inte. Då fick vi ta det näst bästa vilket var Ockelbo. I och med att den är en av de enda i sitt slag i Sverige så är det kul att vara här.

Reklamfilmen är skapad i spelbolaget Unibets regi. Planen är att den ska visas i samband med -tennisturneringar.

– Jag har gjort ett par filmer för dem redan så jag -börjar få in -vanan. Vi har spelat in i -Melbourne, Paris, New York och nu Ockelbo. De fyra metro-polerna, skrattar Söderling.

 DAVID ALIN