Het på bollen inför Gothia

Den här veckan har Torsåkers IF:s pojkar 14 tränat för sista gången inför Gothia cup. De deltar för första gången och ser fram emot att möta lag från andra länder. Foto: Agnetha Brolin
Textstorlek:

TORSÅKER I år har Torsåkers IF två lag som deltar i världens största internationella fotbollscup för ungdomar. För killarna i ”Pojkar 03” är det första gången och de har väntat  mer än ett år på att få åka till Gothia cup som startar i morgon, måndag.

– Vi bestämde oss för typ ett år sen att vi skulle åka, säger -Oliver de Wit som har kommit till idrottsplatsen tillsammans med Joel Östblom, Mattias Sköld, Joel -Jonsson, Anton Wallqvist och Hugo Englund.

När de bestämt sig för att vara ett av drygt 1 700 lag i turneringen, gällde det för killarna att samla in pengar för att göra det möjligt.

Det kostar nämligen en hel del för laget att göra utflykten till Göteborg.

– Totalt 70 000 kronor, säger tränaren Poe Englund som tycker att killarna gjort ett bra jobb med att samla in pengar.

– Vi har nog tjänat mest på att panta, säger killarna.

Pengarna räcker till alla omkostnader för hela laget under turneringen och de sparar en hel del pengar på att nästan alla föräldrar åker med ner till Göteborg.

– Det gör att vi slipper hyra buss, säger Poe.

I dag, söndagförmiddag går bilkaravanen från Torsåker mot Göteborg. Laget bor på en skola i Mölndal, men föräldrar och familjer har fått ordna sina boenden på egen hand.

På måndag morgon klockan tio börjar allvaret. Då har Torsåkersgrabbarna sin första match.

I seriespelet här hemma i Gästrikland heter laget P-03, och eftersom Gothia är en internationell turnering spelar de i Boys 14.

De spelar gruppspel i grupp 45 och möter Ystads IF, Mariehem SK, tyska FC Schöneiche EV från Berlin och Thai Spirit FC som är ett av två Thailändska lag i cupen.

– Det blir coolt att spela mot utländska lag.

– Och att vi är med i världens största ungdomscup.

– Man har ju hört av lagen som har varit med tidigare att det är en upplevelse.

Killarna har sista träningarna inför Gothia i slutet på den här veckan och de passar på att spela lite när vi träffas på Vindarnas.

Hugos tremänning, Lukas, är med och spelar.

Lukas har sin farmor och farfar i Österfärnebo, men bor utanför Göteborg och spelar för Kareby. Han ska också vara med i turneringen och spela i Boys 14.

– Han kan vara en motståndare. Vi kanske möts i slutspelet.

 Agnetha Brolin