Fredag med… naturresurser

Textstorlek:

Det är fruktsamt i skog och trädgård just nu, men eftersom jag saknar trädgård får jag hålla till godo med resurserna i skogen. Gudrun Strömstedt och Olle Thåström i Järbo har desto mer trädgård och vet hur man nyttjar den på bästa sätt. Här skördas såväl grönsaker som språkkunskap och vänskap.

Mats Wigren och Chatarina Eklund i Bergby prövar sig ständigt fram till hur gården ska ansändas. Geterna är den främsta resursen och nu har getterna fått sällskap av kossan Doris. Tillsammans ger de råvara till en glass som får lokal smaksättning.

Björnbär kan vara svårt att hitta i Gästrikland, men den som har buskar med god skörd av det ”svart hallonet” kan ha nytta av recepten på veckans matsida.

Ja, till och med björnarnas bajs kan vara en resurs. Inte så smaklig förstås, men spillningen som just nu samlas in kan ge svar om hur många björnar det verkligen finns i länets skogar.

Trevlig helg och passa på att ta vara på naturresurserna!