Uno spelar på drömfest

Uno Svenningsson byter ”Så mycket bättre” mot Drömfesten. Foto: Pressbild
Textstorlek:

SANDVIKEN Från Gotland till Drömfabriken. Ikväll tar Uno Svenningsson plats på Drömfestens scen. Tillsammans med Pernilla Andersson är han ett av festivalens dragplåster.

– Att få hit Uno är stort. Även Different Cups som vann länstävlingen i P4 Nästa är bra. Pernilla Andersson har jag inte så mycket koll på musikaliskt sett, men det känns som en bra bokning, säger Helena Nyberg på Drömfabriken som anordnar evenemanget.
Helena Nyberg berättar att arbetet fortgår enligt planerna och hoppas att vädret är på arrangörens sida.
– Allt ser bra ut och nu håller vi tummarna för att det blir bra väder. Gärna sensommarvärme, så att vi får en bra uppslutning.
I år har evenemanget bytt  datum. Från våren till sensommaren.
– Den låg samtidigt som Sandvikenfestivalen och Bangen arrangerades helgen efter. Vi kände att det blev för mycket på en gång, så vi lade festivalen nu istället, säger Nyberg.
Uno Svenningsson var 1982-1993 sångare i bandet Freda’.
Han blev därefter soloartist med låtar som Under ytan och Andas genom mig.
2016 tävlade han i Melodifestivalen med låten Håll mitt hjärta hårt tillsammans med Patrik Isaksson och Tommy Nilsson
I år är han aktuell i tv-programmet Så mycket bättre tillsammans med bland annat Eric Saade, Icona Pop och Kikki Danielsson.
– Uno drar mycket publik. Bland oss 70-talister är han omtyckt, och så deltar han ju i Så mycket bättre. Jag hoppas att vi får en försmak från materialet till programmet, säger Helena Nyberg.
Tillsammans med Pernilla Andersson, känd från bland annat Melodifestivalen med låten Desperados, är han ett av Drömfestens stora dragplåster.
– Per Almén och Bosse Larsson har lyckats med bokningarna. En bra blandning av såväl professionella musiker som lokala förmågor, säger Nyberg.
Festivalen avslutas med att Blandbandet uppträder.
– Det brukar bli ett uppsving när dem spelar. Vi tror att det blir en dansant avslutning.
Drömfesten pågår under tre dagar. I går inleddes festligheterna med ett karnevalståg med förskolor och dagcenter från kommunen.
– Det brukar vara en glädjefylld stund för både barn och vuxna, säger Helena Nyberg.
David Alin