Fredag med… förskjutningar

Textstorlek:

Det drar ihop sig till beslut om hur väg 56 mellan Valbo och Hedesunda ska se ut i framtiden. Vägplanerna har förändrats och beslutet har skjutits fram i flera omgångar för att få så lite rubbningar som möjligt i natur och befintlig infrastruktur. Nu är det brådis att tycka till om de vägalternativ som finns kvar innan det bestäms vilken sträckning som blir verklighet.

Rubbningar är precis vad sköldkörtelförbundets medlemmar lider av. Nu blir Gävleborg ett av de första länen med regionalt förbund som kan stötta medlemmar med varierande sjukdomsbilder.

Grävgubben Per Gustavsson har full koll på hur man ändrar läge på tunga och känsliga saker. Han har jobbat i skogen sedan 60-talet och sett utvecklingens framfart. Han har passerat pensionsåldern och fortsätter bereda mark med sin grävare.

Det är dags för kyrkoval och de etablerade politiska partierna tycks förkasta de lokala valen till församlingar och pastorat. Istället dyker nya och mycket lokala alternativ upp att rösta på.

Trevlig läsning och trevlig helg!