Fredag med… upp och ned

Textstorlek:

Vi kliver runt på små vita hus, sjunger fröknar och föräldrar när barnen storögt går upp och ned på små vita pallar. Detta på den mäkta populära baby- och barnrytmiken i församlingshemmet i Hofors, som du kan läsa om på sidan 6.

En abborre hivas upp ur sumpen och en kort stund senare åker prover på dess lever ned i flytande kväve. Forskare håller på att ta reda på hur det står till med abborrarna i Norrsundet, med handräckning från Länsstyrelsen Gävleborg. Kolla mitt i tidningen!

Det kan bli mycket upp och ned när ett kalhygge markbereds, ibland så brant att det är svårt att gå och köra maskiner där. Men inte med metoden som Per Gustavsson berättar om på sidan 8.

Rätt upp i topp i fototävlingen gick Anita Karlssons bild med rosa balar, som du kan se på sidan 7.

Trevlig helg!