Fredag med ljus och värme

Textstorlek:

Så var den här igen, helgen när vi kanske tänker lite extra på de nära och kära som lämnat oss. Kyrkogårdarna fylls med ljus och utsmyckningar. Och i takt med att begravningarna blivit allt mer individuella har också minnesprylarna på gravarna blivit alltmer personliga och omfattande. En hel del gravsmycken städas bort redan nästa vecka (se artikeln här intill).

Att hålla värmen i kyrkan lär inte vara något problem under helgen eftersom fler än vanligt besöker kyrkorna under allhelgona. Under andra tider på året är det en hel vetenskap att se till att kyrkorummet håller rätt tempertur för både besökare och inventarier.

Matproducenterna från länet har hamnat i strålkastarljuset igen. Bara jämtland tog hem fler medaljer när mat-SM avgjordes förra veckan.

Strålkastarljuset fortsätter även att lysa på hotelldrottningen Wilhelmina Skogh. För 140 år sedan satte hon Storvik på kartan och i veckan åker en grupp från Storvik för att titta på den nya Wilhelminamålningen på Grand hotell i Stockholm.

Trevlig helg!