Totte kan bli nästa Totti

Totte Sjögren gjorde exceptionellt bra ifrån sig under en intensiv talangvecka i Italien. Foto: Privat
Textstorlek:

TORSÅKER/ITALIEN Det hann gå tio nervösa minuter innan Christoffer Totte Sjögren vågade öppna mejlet från den italienska fotbollsakademin. Hade allt hårt arbete på planen lett ända fram till drömmen? ”Det var en lättnad när jag öppnade det och läste”, säger Totte som nu är på väg till ett halvår i fotbollstokiga Italien.

 

Det blir en kort mellanladning i Sverige för Totte Sjögren. Han kom nyligen hem från en vecka i Italien där många unga talanger visade upp sina färdigheter.

Totte var så imponerande att ska tillbaka redan i januari. Då börjar han på Italian Soccer Managements (ISM:s) halvårslånga fotbollsakademi.

Vägen dit började med en riktigt kämpig sjukdag i Västerås.

Där hölls en av tre uttagningar där ISM letade svenska talanger.

– Tjugo var med och bara fyra blev uttagna, så det var svårt. Jag hade körtelfeber och var helt slut, orkade inte springa utan fick se till att stå där det behövdes. Men det gick bra ändå, minns Totte.

Där blev han uttagen till talangveckan. Vänner sponsrade så att resan blev möjlig.

I Italien var det träningar två gånger om dagen. På kvällarna spelade svenskarna match mot talanger från andra länder, eller så gick de på matcher i Serie A och Serie B.

– Alltså det var makalöst! Men i efterhand känner man att det var tajt. Man blev trött i benen.

ISM höll hela tiden koll för att välja ut de duktigaste spelarna, som platsar i akademin.

Totte hör till de utvalda.

Det var det beskedet som kom vsom en lättnad i förra veckan. Nu är det bara att skaffa en större väska och packa för ett halvår.

– Jag vet inte så mycket än, förutom att det blir jättemycket träningar. Vi ska lära oss italiens-ka också. Och så ska jag plugga gymnasiet på distans.

Framför allt är akademin en chans att nå nya nivåer inom -fotbollen. Tränare och talangscouter letar efter framtidens spelare till -italienska klubbar.

Grunden för allt detta lades i Torsåkers IF, där Totte lirade fotboll som liten. Han spelade också ett tag i Stensätra.

– Det var riktiga grabbar det.

Nu är det en Avestaklubb som gäller, när han går i skolan där.

Planen för italienresan är att dra iväg och inte komma hem förrän hela halvåret har gått.

– Jag skulle få för mycket hemlängtan annars. Jag tänker att nu är det min tur att göra det jag älskar, inte bara hänga på andra. Följa mina drömmar.

– När min kompis Zebbe följde sin dröm och gjorde en egen show var jag med som support. Det var hur kul som helst! Men nu ska jag ägna mig åt fotbollen, säger Totte.