Årets företagsamma kvinna

Elin Bernhardsson erövrar lokala köttdiskar och får pris för sin företagsamhet. Foto: Arkiv
Textstorlek:

ÅRSUNDA/ÖSTERFÄRNEBO
När Österfärnebo Centerkvinnor firade 75 år som förening passade de på att fira Elin Bernhardsson. Hon får utmärkelsen Årets företagsamma kvinna 2017.

Centerkvinnorna i Gävleborg delar ut priset Årets företagsamma kvinna i länets tio kommuner för att uppmärksamma kreativa och driftiga kvinnor.

Pristagaren Elin Bernhardsson driver företaget Bernhardssons gårdskött tillsammans med maken Daniel. Lokal produktion av nötkött är långt ifrån det enda de ägnar sig åt.

De levererar själva köttet till kunder i bland annat Gävle. I somras fick barn besöka gården och ha bondgårdsskoj med kalvar och killingar.

Elin arbetar för att lantbrukare ska få bättre förutsättningar i kommunala upphandlingar, utvecklar nya produkter tillsammans med lokala mathantverkare och möter emellanåt kunder i butiker för att diskutera valmöjligheterna i köttdisken – bland annat.

Motiveringen till priset lyder:

”Med ett brinnande engagemang för det närproducerade och med en outtröttlig driftighet erövrar nu Elin och Daniel fler och fler köttdiskar i vårt närområde med sina lokala produkter från Dragskogen.”

Centerkvinnornas distriktsordförande Ann-Helen Persson överräckte priset till en rörd Elin på Sockenstugan i Österfärnebo i måndags.

Ceremonin blev en del av Österfärnebo centerkvinnors 75-årsfirande.

Ebba Pettersson