Fredag med… förväntan

Textstorlek:

Nu börjar adventstiden, den kanske mest förväntansfulla tiden på året. Men här och där syns det att det är svårt att vänta. Precis som julprylarna dyker upp i butikerna i oktober börjar det komma lysande stjärnor och ljusstakar i fönstren redan i mitten på november.

Mia Brodin i Torsåker hade helt andra förväntingar i november. Hon åkte till Zimbabwe på studieresa och blev välkomnad med värme och generositet mitt i fattigdomen. Dessutom såg hon att det fanns en förväntan på förändring efter Mugabes avgång.

Oavsett vad Andreas Karlsson väntar sig av framtiden är han beredd. Han är en så kallad prepper och har byggt upp ett lager av förnödenheter för att klara en kris.

Hur bra Bergsbruk AB klarar sin bolagskris återstår att se. Bolaget vill bryta zink och bly i Bovik, men har fullt upp med att lösa stidigheter mellan styrelsen och aktieägare.

I Hamrånge är förväntningarna stora på det utegym som byggts på Heden. Det ger nya träningsmöjligheter, men har också skapat en ny gemenskap.

I Storvik finns förhoppning på en ny sporthall och i Årsunda förmodas prisade Elin Bernhardsson fortsätta engagera sig för närproducerat …