Fredag med… jul

Textstorlek:

Nu är det nästan julafton. Den där dagen då vi, som genom ett trollslag, upptäcker att det inte gör så mycket om granen är gles. Om Jansson är kall åker den in i ugnen igen. Om tomten är sen får man mysa lite längre. Missade dammråttor syns inte i stearinljusens sken.

När olika gästrikar berättar om sina bästa julminnen pratar de främst om barndomens jular och om de knasiga jularna. Läs de fina minnen på sidorna 6, 14 och 18.

Kalvarna på mittuppslaget firar sin allra första jul. De är också den allra första generationen köttdjur, på en gård som drivits av samma släkt i tretton generationer. I Bergby har hästar varit en viktig tradition på julafton i 36 år. På sista sidan kan du läsa om tomtetåget.

Det finns en hel del annat att läsa i den här tidningen också, för den ska räcka ända fram till trettondagsafton. I mellandagarna har vi paus i utgivningen. Ha en riktigt skön jul, så ses vi igen nästa år.

Trevlig helg!