Fredag med… rundtur

Textstorlek:

En busstur där det mest är pensionärer som åker får förstås namnet Antikrundan. I 15 år fanns en sån tur i Årsunda. Det lokala bussbolaget som även körde skolbussarna hämtade pensionärer i byarna och körde till mataffären. Efter en omorganisation hos kommunen och en ny upphandling av skolskjutsarna försvann turen och mataffären är inte längre en självklar träffpunkt på onsdagarna.

Fredrik Åsberg och Kerstin Moberg gör då och då en rundtur med sin ”köttbil”. De packar den med viltprodukter från Hagsta och förmedlar lokalt viltkött till bland annat Gävle.

Det tycks som om de naturgranar som finns till försäljning får åka ganska långt. Gunnar Göthner är visserligen från Åmot, men driver sin julgransodling i Skåne. Och någon julgransodling finns inte i våra trakter.

Kärleken flödar lite extra från Hofors den här veckan.
Musikhjälpen är i full gång och Hofors siktar på att vinna insamlingskampen även i år. En av insatserna som ska ge pengar till utsatta barn är en cykeltur från Hofors till Umeå – en rundtur som heter duga. Hur det går med cykel-turen och insamlingen i Hofors vet vi på söndag. Ha nu en lugn och trevlig helg!

Trevlig helg!