Fredag med… trend och traditioner

Textstorlek:

Så var kulturarvsåret invigt och kanske kommer året att ge en vink om vilka kulturarv vi tycker är viktiga att uppmärksamma. Blir det den traditionella kulturen med byggnader, industriminnen och gillesdanser eller blir det modernare trender med tatueringar, elektromusik och köpcentrum? Kanske blir det både och?

Förhoppningsvis kommer både goda trender och traditioner att märkas i Gysinge bruk under året. Bruket fyller 350 år 2018 och firandet inleds på lördag med att några nuvarande Gysingebor gestaltar Gysingebor från förr.

Idrottsgalan i Hofors börjar bli ett traditionellt sätt att uppmärksamma framgångar, utveckling och engagemang i den lokala sportvärlden. I år ser galan lite annorlunda ut, med nya ”programledare”.

För studieförbunden är trender och traditioner viktigt för att erbjuda just de utbildningar som efterfrågas. Flera utbildare upplever en ny ”grön våg” och att utbildningar-na ska vara kortare och mer flexibla.

I Vindtunneln på Brynäs råder inga traditioner, bara trender. Där har Leif Claesson koll på hur olika vindstyrkor och vindriktningar påverkar vindkraftsparker och nya stadsdelar.

Trevlig helg!

 

Agnetha Brolin